3 Aralık 2010 Cuma

Güneybağ’ın istediği tek şey gölet



02 Aralık 2010 Perşembe 16:19

Güneysınır ilçesinin ikinci büyük mahallesi olan Güneybağ Mahalle Muhtarı Memiş Elçiçeği, mahallenin sorunlarını dile getirdi.
Mahalle olarak gerek turizm gerekse tarım alanında önemli bir konumda olmalarına rağmen yeterince tanıtımlarının yapılmadığını ifade eden Elçiçeği, bunun için tüm mahalle sakinleri ile el birliği içinde çalıştıklarını söyledi. Üç dönemdir Güneybağ Mahallesi’nin muhtarlığını yaptığını ifade eden Elçiçeği, “Burada halk, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıyor. Çiftçiliğin gelişmesi için Akkışla yaylasının bulunduğu alanda bir gölet yapılması gerekiyor. Üç yıldan bu yana girişim içindeyiz ama maalesef bunu başaramadık. Çünkü ekonomik gücümüz yeterli gelmiyor. Buraya yapılacak göletle tarım alanlarından daha çok verim almaya başlayacağız, organik tarım uygulamaları daha da yaygınlaşacak. Alt yapı sorunu ortadan kalkacak. İçme suyu ile ilgili sorun ortadan kalkacak. Buraya yapılacak olan bir gölet sayesinde hem her türlü ürün yetişecek hem yağmur ve eriyen kar suları boşa akmayacak Akkışla yaylasında yapılacak olan gölette toplanacak” dedi.
Güneybağ mahallesinin turizm açısından önemli bir yer olduğunun altını çizen Elçiçeği, “Ama bu turizm potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Akkışla yaylası, kent yaylası, uyuz suyu, Asurlardan kalma büyük bir yöremiz var. Güvercinlik mağarası var. Bunların gün yüzüne çıkması gerekiyor. Güneybağ mahallesi ile Karasınır mahallesinin Güneysınır ismi altında birleşmesinin ardından mahallemizin gelişimi daha da hızlandı, daha iyi kalkınmaya başladık. Kalkınma olarak şu an hemen hemen aynıyız. Aramızda rekabet yok, birlik var. Bizim olmazsa olmazımız bir kez daha özellikle söylemek istiyorum gölet. Burada su yok. Tarlaların sulanması için bu şart. Bizim halkımızın en büyük eksikliği bu. Ekonomik yönden başka zaten bir uğraş alanımız da yok. İl Genel Meclisi üyelerimizden istediğimiz bu sorunun meclis gündemine taşınması. Bu süreç biraz daha hızlanırsa iyi olur” diye konuştu.
http://www.merhabahaber.com/haber.php?id=35326
Merhaba Gazetesi 3 Aralık 2010 Merhaba Şehir eki

1 yorum:

  1. Vermiş olduğunuz bu bilgiler beni gerçekten etkiledi . Dell dizüstü tamircisi olarak bu güzel paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil