14 Ocak 2010 Perşembe

Güneysınır, Kuzpınar mevkisinde yeni içme suyu rezervine kavuştu.






Güneysınır yeni bir içme suyu rezervine kavuştu. Güneybağ Mahallesine 4 km uzaklıktaki Kuzpınar mevkisinde dağların eteklerinde, Güneysınır Belediyesi tarafından başlatılan su arama çalışmaları sevinçle sonuçlandı.

Yeni içme suyunun bulunması ilçe halkını da sevindirdi. Kuzpınar mevkisinde bulunan içme suyu şehir şebekesine bağlandı. Şu an debisi 4 lt/sn olan içme suyunun, mevsime göre debisinin daha da artacağı tahmin ediliyor. Bulunan su cazibeli şekilde herhangi bir masraf gerektirmeden su depolarımıza akmaya başladı.

Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, “İlçemizin içme suyunu sağladığımız Karasınır Mahallemizdeki Çürükyer mevkisindeki sondaj kuyularında kullanılan elektrik ve makina arızaları belediyemize maddi yönden büyük yük getirmektedir.

Bulunduğumuz coğrafi koşullardan en iyi şekilde faydalanarak içme suyu giderlerimizi en aza indirmek amacıyla herhangi bir masraf gerektirmeden şebekemize dahil edebileceğimiz içme suyu arama çalışmalarına başladık. Bu kapsamda Oluklu ve Toptaş mevkilerinde yaptığımız çalışma sonucunda bulduğumuz belli miktardaki içme suyunu şebekemize dahil ettik.

İkinci çalışmamızı, Güneybağ Mahallemize 4 km uzaklıkta bulunan Kuzpınar mevkisinde dört bölgede yaptık. Bu bölgelerde şu an itibarıyla toplam debisi 4 lt/sn. olan içme suyu bulunarak şebekemize katıldı. Bulunan su rezervi belediyemize herhangi bir maddi yük getirmeden ilçemiz su şebekesinde kullanılmaya başlandı. İlçemize hayırlı olsun.” Dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder